VAN / ÖZALP - Özalp Ağabey Özbey Anadolu Lisesi

May

Öğrencilerimizin YKS sınavına sayılı günler kala motivasyonlarını artırmak ve üniversite ortamını görmeleri için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine gezi düzenledik. Bu gezinin düzenlenmesinde Okulumuzun rehberlik servisi, okul idaresinin çabaları ve Yüzüncü Yıl üniversitesi kariyer merkezinin destekleri alınmıştır .  Çabalarından ötürü Okul idaremize, Rehberlik Servisimize, Üniversite kariyer merkezine ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ayrıca bizi fakültesinde Özalplı bir hemşerisi olarak nezaketle ağırlayan Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Zihni Merey’e öğrencilerimize yaptığı motivasyon ve destek konuşması için çok teşekkür ederiz.

Gezinin başından beri bizlere rehberlik eden ilgi ve alakalarını eksik etmeyen Belma Hanım ve Ezgi Hanım'a da teşekkürler.

Bugün bir kez daha öğrencilerimizin zihninde “Ağabey Özbey Lisesi öğrencisi olmak bir ayrıcalıktır”  fikrini oluşturduğumuz için mutluyuz nice başarılara ‍‍

Mrt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının ikici döneminde Okulumuzda 04/03/2024 Pazartesi günü saat 10.00'da deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Şbt

Okulumuzda TYT'ye yönelik deneme sınavlarımızdan 7. deneme sınavı yapıldı.

Şbt

Okulumuz Öğrencileri Van Okul Sporları kapsamında düzenlenen İl Satranç Turnuvasında.

Şbt

Okulumuzda; 12. Sınıfların yks sınav sürecinde motivasyonlarını artırmak, sınavı kazanabilmeleri için uygulamaları gereken sınav stratejileri, sınav sürecinde mezunların deneyimlerimden öğrenmelerini sağlamak , üniversite ve kampüs yaşamı hakkında bilgi edinmeleri hakkında okulumuz psikolojik danışmanı Seda GÖKYER tarafından 1. Geleneksel kariyer günleri kapsamında mezun öğrenci buluşması düzenlenmiştir. Katkı sağlayan mezun öğrencilerimiz Şeyda Çelik ve Ahmet ÖZDEMİR' e teşekkür ederiz.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı birinci döneminin son haftasında okulumuzda yapılan faaliyetler.

DEĞERLİ VELİ VE ÖĞRENCİLERİMİZE DUYURULUR

Ara

Okulumuzda gerek denemeler olsun(genel kültür,genel yetenek,Türkiye geneli,dyk denemeleri) ve gerekse okul olarak içerde okulumuz öğrencilerine özel yaptığımız yarışmalar olsun son hız ve yoğunlukta devam etmektedir.

İlk Bilgi Yarışmamızda ise yarı finale geldik.

Yarı Finale kalan sınıflarımız:

9-C

10-C

11-B

12-C

Bu başarıyı gösteren sınıflarımızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Ara

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele çalışmalarını, bütüncül yaklaşım ve sıfır tolerans ilkesi ile sürdürmeye çalışmaktayız.

"Erken yaşta ve zorla evliliklerin toplumsal temellerine odaklanarak daha kalıcı çözümlere ulaşacağımıza inanıyoruz. Küresel ölçekte kabul edilen görüşe göre, 18 yaşından küçük bireyler çocuk olarak kabul edilmekte. Taraflardan birinin bu yaştan önce yaptığı evlilikler ise erken yaşta evlilik olarak değerlendirilmekte. Bununla birlikte sayısal veriler, erken yaşta ve zorla evliliklerin genellikle kız çocuklarını olumsuz etkilediğini ortaya koyuyor. Ancak erkek çocuklarının da zaman zaman erken yaşta ve zorla evlilik mağduru olduğunu biliyoruz."

"Mutlu olabilecekleri yegane ortam ailelerin yanı ve okulları"

"Bu açıdan kız ve erkek çocuklarının mutlu olabileceği yegane ortamın ailelerinin yanı ve okulları olduğuna inanıyoruz.

Buna yönelik erken yasta ve zorla evliliklerin önüne gecmek adina seminerler düzenleyerek hem ailelere hem de cocuklara bu evliliklerin sakincalari ile ilgili seminerlerdüzenleyen Deniz TATLI hanım efendiye teşekkürlerimizi okul olarak iletiyoruz.

Ara

Ağabey Özbey Anadolu Lisesi olarak bu yıl denemelerimize aralıksız devam etmekteyiz. DYK Denemeleri, Türkiye Geneli Denemelerimiz , okulumuza özel yapılan genel denemeler(9-10-11-12.sınıflar) ve sadece kendi öğretmenlerimizin sorularını hazırladığı özel Genel Kültür Denemelerimiz son sürat devam etmektedir. Her deneme sonrası öğrencilerimiz derecelerine göre ayrı ayrı ödüllendirilmektedirler.

Ara

DENEME SINAVLARIMIZ SON HIZ DEVAM ETMEKTEDİR. AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZİ YARINLARA VE GELECEĞE EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLAMAKTIR.

Ara

Okulumuz Degerler Eğitimi Kulübü olarak okulumuza gönderilen fidanları toprağa kavuşturduk

Kas

Okulumuz Rehberlik  Hizmetleri tarafından 22.11.2023 tarihinde öğrencilerin haklarını ve kişisel sınırlarını farketmesi, kendini koruyabilmesi adına psikolojik danışmanlık ve rehberlik servisi tarafından seminer düzenlenmiştir. Bu seminerde çocuk istismarı ve çocuk ihmalinin ne olduğu korunma yolları üzerine grup rehberliği yapıldı.

Ekm

Okulumuz Özalp Ağabey Özbey Anadolu Lisesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönem 1.Yazılı Yoklama Sınav Takvimidir.

Öğrenci ve Velilerimize Duyuru Niteliğindedir.

Sıddık BAHAR

Müdür Yardımcısı

Ekm

Okullarda gerçekleştirilen cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarının daha etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem 1. sınavlarının tarihleri güncellendi.