VAN / ÖZALP - Özalp Ağabey Özbey Anadolu Lisesi

OKULUMUZDA ERKEN YAŞTA EVLİLİK İLE İLGİLİ SEMİNER DÜZENLENDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele çalışmalarını, bütüncül yaklaşım ve sıfır tolerans ilkesi ile sürdürmeye çalışmaktayız.

"Erken yaşta ve zorla evliliklerin toplumsal temellerine odaklanarak daha kalıcı çözümlere ulaşacağımıza inanıyoruz. Küresel ölçekte kabul edilen görüşe göre, 18 yaşından küçük bireyler çocuk olarak kabul edilmekte. Taraflardan birinin bu yaştan önce yaptığı evlilikler ise erken yaşta evlilik olarak değerlendirilmekte. Bununla birlikte sayısal veriler, erken yaşta ve zorla evliliklerin genellikle kız çocuklarını olumsuz etkilediğini ortaya koyuyor. Ancak erkek çocuklarının da zaman zaman erken yaşta ve zorla evlilik mağduru olduğunu biliyoruz."

"Mutlu olabilecekleri yegane ortam ailelerin yanı ve okulları"

"Bu açıdan kız ve erkek çocuklarının mutlu olabileceği yegane ortamın ailelerinin yanı ve okulları olduğuna inanıyoruz.

Buna yönelik erken yasta ve zorla evliliklerin önüne gecmek adina seminerler düzenleyerek hem ailelere hem de cocuklara bu evliliklerin sakincalari ile ilgili seminerlerdüzenleyen Deniz TATLI hanım efendiye teşekkürlerimizi okul olarak iletiyoruz.

23-12-202323-12-202323-12-2023

Yayın: 23.12.2023 - Güncelleme: 23.12.2023 16:05 - Görüntülenme: 98